2010. december 3., péntek

Brüsszel, Első nap

Késő este, Brüsszel, Radisson Blu EU Hotel


A Nappi két napja hajnalban eltávozott az élők sorából, és már a felhők között csónakázik és boldog. Ez a hír átjárja minden gondolatomat, nagyon nehéz kikapcsolni- átkapcsolni, és idekoncentrálni.

Ez az alaphangulatom.

Békésen szállingózott a hó, és nem bántott minket, csak megváratott (4 órát). A felhők felett aztán minden még csendesebbé vált. A horizont kettéválasztotta a felhőket, nem lehetett megmondani, mi-hol kezdődik. Békés, csendes voltam.

Brüsszel hatalamas reptere elvarázsolt. 4 szinten több tucatnyi kapu, terminál, A-Zig, 1-50ig, alfától omegáig. Már a hirdetések üzenete is vagy az Unióval, vagy a Fejlesztésekkel kapcsolatos.
A másik típus a koppenhágai: "The challenges we face are global. Where in the world do I start?" "Big decisions follow you around..."
(majd jönnek képek- csak én balga RAW formátumba fotóztam amit nem tudok átkonvertálni jpeg-re. nem értek ehhez a fejlett technológiához.)

Az EU hotel-dolgot halál komolyan vegyétek. Még a törölközők is meg vannak fertőzve EU-s cimkékkel..Sosem laktam még ilyen elegáns helyen. Minden éléreállítva.

Nyugovóra térek. Holnap hosszú nap lesz, és onnantól nincs megállás.

Brüsszelből magából nem fogok sokat látni, de most ezt félreteszem. Örülök, ha tudom élvezni a programot, ha nem önt el percenként a gyász és a könnyek, ha megértem amii körülöttem zajlik, és ha egy igazán barátságos és nyitott társaság gyűlik össze, akik nem a versenyért, hanem a tapasztalásért jönnek ide.

A EuropeAid Együttműködési Hivatal az Európai Bizottság fejlesztési támogatást biztosító főigazgatósága, ők felelősek a mi versenyünk szervezéséért. Tevékenysége az egész világra kiterjed. A EuropeAid azon dolgozik, hogy a gyakorlatban megvalósítsa a Fejlesztési Főigazgatóság által az afrikai, karib-tengeri és csendes-óceáni térség országainak, illetve a Külkapcsolati Főigazgatóság által a világ más régióinak és országainak támogatására kidolgozott stratégiákat és szakpolitikai elképzeléseket. Elsődleges célja, hogy hasznosítsa az Európai Bizottság rendelkezésére álló külső segítségnyújtási eszközöket.

Elvárásom ettől az 5 naptól-
- koncentrált, nyugodt, befogadó, lényegretörő tudat
- tapasztalás, tanulás,
- a jövő továbbgörgetése valamerre
- ismerkedni, kérdezni sokat
- születésnapomat jól megünnepelni (belül, magamban- akár, csak legyen egy jó érzés bennem)

Céljaim
- még közelebb kerülni a fejlesztési projektekhez,
- megtalálni a szektort amiben aktívan résztvennék
- munkát, lehetőséget találni

Félelmeim
- nem tudom megosztani magam a gyász miatt
- nem tudok koncentrálni, figyelni, élvezni az eseményeket
- nem értem, ami körülöttem történik
- nagy emberekkel találkozni, vagy akár már messziről látni őket
- a csoporttól, a szervezőktől,
- ez az életforma (Radisson Blu..)

Stratégiám
- no fooling around
- limitált kommunikáció a külvilággal, most csak ez, csak itt, csak most- ez ne váljon megszokássá- kihívás!
- az eddig tanultak beemelésén keresztül megközelíteni a dolgokat

1 megjegyzés:

  1. Hello Everybody,
    My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of S$250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of S$250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:{urgentloan22@gmail.com} Thank you.

    BORROWERS APPLICATION DETAILS


    1. Name Of Applicant in Full:……..
    2. Telephone Numbers:……….
    3. Address and Location:…….
    4. Amount in request………..
    5. Repayment Period:………..
    6. Purpose Of Loan………….
    7. country…………………
    8. phone…………………..
    9. occupation………………
    10.age/sex…………………
    11.Monthly Income…………..
    12.Email……………..

    Regards.
    Managements
    Email Kindly Contact: {urgentloan22@gmail.com}

    VálaszTörlés