2010. szeptember 28., kedd

CSR, New Orleans,

ma a cégek társadalmi felelősségéről volt szó. CSR-Corporate Social Responsibility. Ehhez nem árt ha van fogalmunk róla, mi is az a Corporation.
Nekik volt elképzelésük róla:

Délután prezentált a csoport egyik része, Az UNICEF, az ILO (labour org), a Coca-Cola és a Ferrero került boncasztalra. Az Uniceffel kapcsolatban az volt az egyik legfontosabb megállapítás, hogy azért támogatják rendkívül erősen az oktatási és gender ügyeket, mert ez vezethet egészségesebb, gazdagabb, kiegyensúlyozottabb társadalomhoz. Bizony, például Nepálban is inkább a kisfiúk járnak iskolába, a lányoknak kevesebb esélyük van tanulásra. Nevezik őket feministának is, de az a helyzet, hogy bizony diszkriminativ uton lehet csak egyenlőségét harcolni. Pozitiv megkülönböztetéssel. A demokráciáért meg demokratikus úton, mondta Desmond Tutu, a dél-afrikai érsek és polgárjogi aktivista, aki a feketék egyik szimbolikus figuája. Nobel Békedíjat kapott, nagyban hozzájárult az apartheid vér nélküli befejezéséhez. A VB megnyitón is ott volt, táncolgatott kicsit a szinpadon, jóformában volt az öreg a maga 79 évével..

Még egy ügy...
http://www.nextstopneworleans.dk/ Ez egy dán kezdeményezés New Orleansba keresnek önkénteseket, akik segítenek rehabilitálni a névrokonom okozta károkat.. Nem is gondolnánk, mi zajlik a centrumon kívül!
In the outskirts of NewOrleans, people are walking with guns. It was the slaves district in the past so it had a very bad reputation. And there is the very rich district, with white people.. This video is from a barbeque party. People say incredible things about the situation..
Would you believe that until these days nothing had been reconstructed, moreover criminals and all the things that comes together with poverty appeared and increased since there is no governmental help or community spirit. Oh, and the deported people who live in unhealthy shelters, cannot come back to take care of their homes, and when the grass reach a certain level, the local government has the right to take over their lands....so for example volunteers can go and cut the grass, ...incredible!
The documentary you can find on youtube in parts...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése